Weldimpex

40 éves gyártói tapasztalat

Termékeink

Termékválasztékunkban találhat a villamos ívhegesztési eljárások bármelyikéhez (kézi, MIG/MAG, Impulzusos MIG/MAG, TIG) megfelelő gépet, saját gyártású hagyományost (Weldi sorozat) és kínai importból származó inventert egyaránt. Sűrített levegős plazmavágáshoz is ajánlunk gépet 140A-ig. Az egyéb kategóriában ajánlunk a hegesztés és vágástechnológiában használatos segédberendezéseket (pozicionáló, vízhűtő, elszívó).

Alkatrészek

Az alkatrész ajánlatunkban megtalál szinte minden, a termékeinkbe beépített, vagy azokhoz használt alkatrészt. Egyes alkatrészekből (pl. kerekek, mágneskapcsolók, gázcső-vízcső) nagyobb mennyiséget is tartunk raktáron, amíg a készárú kibocsátásunkat nem veszélyezteti akár viszonteladókat is készséggel kiszolgálunk.

Szolgáltatások

A termékeink előállítása során használt technológiák (lemezlakatos, festő-galván, transzformátor készítő, elektromos szerelő) tekintetében marad valamennyi szabad kapacitás, melyek lekötésére vállalunk a lehetőségeinknek megfelelő munkát. Természetesen vállaljuk a hegesztő és plazmaívvágó gépek garanciális és azon túli javítását és kötelező felülvizsgálatait is . Az általunk gyártott gépek közül néhányat bérelni is lehet!

Kapcsolat

5300 Karcag Kunhegyesi út 2.
Tel: +36 (59) 503-524, 503-514
Fax: +36 (59) 503-515
E-mail: weldi@weldimpex.hu

Plazmavágó, plazmavágásPlazmavágás

A plazmavágás segítségével lehetővé válik a korrózióálló acélok, öntöttvasak, réz, alumínium és ötvözeteik termikus vágása.

A plazmavágás során nem megy végbe hőtermelő folyamat, mivel a vágandó anyag nem ég el oxigénben. A vágandó résben az intenzív és erősen koncentrált plazmaív a fémet megolvasztja, a gázok kinetikus energiája a megolvasztott fémet a vágási résből eltávolítja.


Plazmavágó

A plazmaív előállítása a speciális plazmavágó áramforrásokkal történik.

A plazmavágó egy nagyfeszültségű kimenettel rendelkező áramátalakító, és ez a nagy egyenfeszültség gerjeszti a vágógáz atomjait, és hozza azokat plazma állapotba.

A keletkező plazmaív hőmérséklete a gázoktól függően 10-20.000 K is lehet, és egy speciális vágópisztolyban alakul ki, amelynek a mozgatásával valósul meg a fémes anyagok vágása.


Mire jó a plazmavágó és a plazmavágás?

A plazmavágás módszerét első sorban a nehéziparban szokás használni, ahol a szakember a plazmavágó segítségével termikus vágást hajthat végre, amit öntöttvas szerkezetek, korrózióálló acéllemezek, réz és alumínium vázak esetében szoktak használni.

Termikus vágás során nem történik hőtermelés, mégis hőhatás segítségével történik meg az anyagok szétválasztása, ami mentén anyagszerkezeti változás megy végbe. A plazmavágás során az anyag nem ég oxigénben, hanem úgy nevezett intenzív plazmaív keletkezik, ami segítségével történik a kettéválasztás.

A plazmavágás sprán mindez úgy történik, hogy meghatározzák a vágandó rés útját, ahova később koncentrálják a plazmaívet és azt végigvezetve, az megolvasztja a kezelt anyagot. Ez az olvadék pedig a plazmavágó által használt gázok kinetikus energiájával lesz kivezetve a résből.

A plazmavágás folyamatához szükséges áramforrást maga a plazmavágó berendezés biztosítja, ami nagyfeszültségű kimenettel rendelkezik és egyenfeszültség segítségével a vágógáz atomjait plazmaállapotba hozza. Mindez egy fejlett technológia része és ki tudja, hogy az ötödik halmazállapot megalkotása után mi jöhet még?

Linkfelhő: plazmavágó, plazmavágás

Elért sikereink

Magunkról

30 éve töretlenül a magyar hegesztés- és vágástechnikai eszközök piacán. Magas minőségű és műszaki színvonalú, főleg saját gyártású berendezéseinkkel állunk szíves rendelkezésükre. Fő törekvésünk, hogy partnereinknek a lehető legtöbbet adhassuk a leggyorsabban és elfogadható árakon.

Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 - 14:00
Kedd: 6:00 - 14:00
Szerda: 6:00 - 14:00
Csütörtök: 6:00 - 14:00
Péntek: 6:00 - 14:00